Начин на приготвяне
Измитите гъби се смилат в блендер. Сами преценете дали ги предпочитате на фина паста, или малко по-едри. Аз предпочитам да са смлени малко по-едро.
Слагат се в сух тиган, добавя им се малко сол и черен пипер и се оставят, за да им се изпари водата. Разбърквайте ги по-често, за да се изпари по-бързо течността. Оставяме ги да изстинат.
Запечатваме месото на тиган за около 30-40 секунди на страна. Оставяме го настрана да изстине и го намазваме с горчицата.
След това разстилате един лист бутер тестото (или обикновено тесто) и много внимателно върху нея полагате гъбите. Изрязвате излишното тесто. Важно е двата края на рулото да се застъпват отдолу.
Намазва се с жълтък обилно и отново оставяте за 15 минути в хладилник.
Фурната се загрява на 200 градуса. Правят се прорези от горната страна на рулото, за да не се надигне тестото и за по-добър външен вид. Резките да са на всеки сантиметър, не много дълбоки. Намазва се с останалия жълтък.
Поставете Уелингтъна на готварска хартия за печене.
Печете 30-35 минути на 200 градуса, след това фурната се намалява на 180 и се пече още 20 минути (ако месото е повече от посоченото в рецептата, за всеки случай добавете 10-тина минути печене).
След като изключите фурната, извадете Уелингтъна и го оставете за 20 минути поне, преди да го разрежете. Така ще остане по-сочен.
Коментари