Начин на приготвяне
Поръсете пилешкото с подправките на вкус. Разбийте горчицата с крема сиренето и загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Сложете пилешкото да се запържи за секунди, колкото да се запечата.
Лука и гъбите нарежете на тънки филийки и скълцайте ситно чесъна. Добавете ги към запърженото пилешко накрая и изчакайте да омекнат. След това извадете месото и добавете скълцания магданоз. Овкусете с малко подправки.
Запечатаните пилешки филета добре намажете с пастата с горчица. По желание от пилешкото и пастата може да направите кайма и така да я разстелите върху тестото.
Върху набрашнен плот разточете леко бутертестото. Поръсете го отвътре с галета и подредете пилешкото по дължина. Отгоре наръсете с гъбения сос и загърнете добре тестото, прилепвайки краищата с малко вода.
Прехвърлете пакета в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Щом пиле Уелингтън е почти готово, намажете го с разбитото с 1/2 с.л. вода яйце. Върнете във фурната за 3-4 мин.
При поднасяне нарежете пиле Уелингтън на отделни филии.