Свински хапки със спанак и ориз във фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
571
8
2411
7
31/01/2018
"Свежо и същевременно толкова познато и обичано - да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 081
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • спанак - 1 кг
  • ориз - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на кубчета и добавяме сол, черен пипер и соев сос. Разбъркваме и го оставяме да престои около 10 минути.

През това време нарязваме лука, чесъна и спанака.

В сгорещено олио слагаме лука и чесъна, добавяме малко сол и вода, за да се задуши лукът, добавяме спанака, намаляваме котлона и оставяме да се задуши за около 10-15 минути.

Прибавяме измития ориз, разбъркваме и добавяме свинското месо, солта, подправките и изсипваме в тава.

Поставяме във фурната и печем до готовност на месото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар