Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински хапки с бял ориз

Свински хапки с бял ориз

Свински хапки с бял ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусно - опитайте!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива добре и се нарязва на хапки. В тенджера се загрява олиото и се изсипва месото, оставяме да се задуши докато водата се изпари. Добавя се нарязан ситно лук и червеният пипер.

Разбърква се добре и наливаме вода колкото да се покрие месото. Добавя се дафиновият лист и оставяме да се готви на умерен огън, докато месото се свари.

Сипва се доматеното пюре и се посолява. Брашното се размива с малко вода и се добавя към месото.

Оставя се за малко на котлона да поври. Сваля се от котлона и се добавят останалите подправки. Сервира се месото със сос и купчинка бял сварен ориз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: