Сусамени свински хапки

Сусамени свински хапки
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 4 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • оризов оцет - 2 ч.л. (или ябълков оцет)
  • мед - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки с желаната големина. Загрейте в тенджера олиото и изсипете месото вътре, разбъркайте.

Щом хапките променят цвета си, сложете капак и намалете температурата.

Оставете месото да се готви докато остане само на мазнина. В сух тиган се запича сусамът. Смесете с непрекъснато разбъркване оцета, меда и соевия сос.

Прибавете сусама, черен пипер и сол. Полученият сос се изсипва върху месото и оставете да се готви под капак още 5 минутки.

Поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Алекандра Иванова
Алекандра Иванова
Да и зависи от марката на соевия сос аз имам такъв които не мирише
15.04.2017 22:42
Потребител#188909
Потребител#188909
Станаха вкусни,но много меришеше на соев сос можеби трябваше да сложа 1 лъжица вместо две
07.04.2017 14:15