Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета. Нагрейте половината олио и го запържете до полуготовност с кафяв загар от всички страни.
Премахнете месото, добавете в тигана обелените и смлени в блендер домати със захарта и виното.
Варите до изпаряване на течността, като към средата на готвенето поставите и кубчетата месо, посолете и поръсете с черен пипер, премахнете от огъня.
Отделно, нагрейте останалото количество олио, добавете ситно нарязаните лук и гъби и запържете за кратко. Добавете зеленчука и запържете за още 4-5 минути, прибавете ориза и разбъркайте за кратко.
Налейте 2 ч.ч. топла вода с разтвореното в нея зеленчуково кубче, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
Варите около 15 минути до омекване. Сервирайте, шарения ориз в чиния, добавете свинското месо в доматен сос и поръсете блюдото с босилек.