Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински хапки в доматен сос и многоцветен ориз

Свински хапки в доматен сос и многоцветен ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свински хапки в доматен сос и многоцветен ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пъстро и много вкусно ястие със свинско месце и ориз"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • домати - 3 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • гъби - 150 гр
  • зеленчуци - 300 г пресни или замразени (смесени)
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 250 гр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Нагрейте половината олио и го запържете до полуготовност с кафяв загар от всички страни.

Премахнете месото, добавете в тигана обелените и смлени в блендер домати със захарта и виното.

Варите до изпаряване на течността, като към средата на готвенето поставите и кубчетата месо, посолете и поръсете с черен пипер, премахнете от огъня.

Отделно, нагрейте останалото количество олио, добавете ситно нарязаните лук и гъби и запържете за кратко. Добавете зеленчука и запържете за още 4-5 минути, прибавете ориза и разбъркайте за кратко.

Налейте 2 ч.ч. топла вода с разтвореното в нея зеленчуково кубче, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Варите около 15 минути до омекване. Сервирайте, шарения ориз в чиния, добавете свинското месо в доматен сос и поръсете блюдото с босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: