Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирани чери домати

Консервирани чери домати

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Консервирани чери домати
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Лесно и бързо ще консервирате чери доматки за зимата, запазвайки неповторимия им вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • чери домати - 1 кг
  • сол - 1 к.л. на буркан
  • черен пипер - 1/2 пакетче на зърна
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 300 мл
  • пресни билки по желание
  • риган
  • босилек
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За два малки буркани с вместимост по 400 г ви трябват около 1 кг чери домати.

На дъното на всеки буркан слагам по 1 к.л. сол, по една нарязана на филийки скилидка чесън и няколко зрънца черен пипер.

Чери доматките се измиват и се слагат в малки буркани с винт, като леко се притискат, за да се съберат повече в буркана. Може да добавите малко магданоз, риган или босилек по ваш вкус.

За да запазя вкуса и аромата на домашните чери доматчета, предпочетох да ги консервирам без билки. При следващо консервиране може би ще сложа и малко пресни билки.

Заливат се с малко вода - около 150 мл на буркан и се затягат капачките. Слагат се в съд с вода, на дъното на който се сложили памучна кърпа.

Водата трябва да облива бурканите поне два пръста над капачките. Стерилизират се за 10 минути след завирането на водата.

Ако си новак в приготвянето на консерви, прочети тук как се консервират домати или разгледай нашите рецепти за домати в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: