Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с ориз и картофи

Мусака с ориз и картофи

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Мусака с ориз и картофи
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
01/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Една по-различна безмесна мусака, която определено ни допадна"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • картофи - 400 г
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът и обелените картофи се сваряват в отделни съдове до готовност.

След като се отцедят от водата картофите се нарязват на шайби и се смесват с половината от подправките. Оризът се смесва с останалата част от подправките.

В тава от йенско стъкло се редят 1 ред ориз, 1 картофи (от всичко по 2 реда), като завършваме с картофи.

Тавата се поставя в студена фурна и се пече за 10-15 минути на 200 градуса.

Продуктите за плънката се разбиват до еднородна смес и с тях се залива мусаката, пече се до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: