Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Сипваме ги в тенджера. Добавяме водата и кипваме на котлона. Добавяме нарязаните на дребно моркови и лук.
Веднага след това добавяме каймата и ориза. Варим до омекване на картофите и добавяме доматеното пюре, червения пипер, индийското орехче, черния пипер и солта.
Продължаваме варенето до изпаряване на течността и сгъстяване, като от време на време разбъркваме.
Намазваме дълбока тава с олиото и изсипваме сместа. Заравняваме.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, солта и брашното и заливаме ястието с приготвената заливка за мусака.
Печем мусаката в загрята на 200 градуса фурна около 20-25 минути до зачервяване на заливката.
Нашата чудна мусака с картофи, кайма и ориз е готова.