Тирамису с ориз

01/02/2018
"Дали това тирамису с ориз ще ви се услади повече от класическото - ами опитайте и ще разберете "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо845
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете млякото да заври. Добавете 1 ч.л. от разтворимото кафе, ванилията и последно ориза. Варете на слаб огън до готовност. Заделете и оставете да изстине.

В купа разбийте жълтъците с пудрата захар с помощта на миксер до пухкав крем.

Добавете маскарпонето и разбъркайте 1 минута. Тук има два варианта:

1. Може да смесете ориза с крема.

2. Може да ги сложите отделно, когато сглобявате тирамисуто (аз избрах този вариант).

В чинийка или купичка, разтворете кафето и сложете ликьора. Топете бишкотите за кратко и ги наредете в правоъгълна тавичка с падащо дъно.

Отгоре внимателно и равномерно разстилете ориза, а най-отгоре маскарпонето. Оставете в хладилника да стегне и преди сервиране поръсете с кафето.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Рецептата е в тава,но ако желаете може да направите индивидуални пастички(както направих аз) и оформете всяка една по отделно с две бишкоти. Оформете внимателно ориза и шприцовайте крема отгоре.
0
0