Начин на приготвяне
Обелете портокалите, нарежете ги и отстранете костилките.
Смелете ги в блендер и изсипете в тенджера.
Добавете водата, нишестето, захарта и гответе на слаб огън, като разбърквате, докато се сгъсти. Охладете напълно и прехвърлете в пош.
Сварете кафето и го охладете.
В купа разбийте с миксер сладкарската сметана, добавете пудрата захар и маскарпонето и разбъркайте до гладък крем.
На дъното на чаша сложете малко от крема, отгоре разпределете бишкотите (начупени и потопени за миг в кафето), след това ред портокалов крем и така догоре.
Завършете с крема от маскарпоне и приберете в хладилника за 1-2 часа.
Портокаловото тирамису е готово.
Украсете тирамисуто с настърган шоколад или с какао.
Да ви е сладко!
Коментари