Начин на приготвяне
Накисвате булгура в топла вода и през това време замесвате каймата със ситно нарязания лук, яйцето, лютия и черния пипер, чубрицата и нарязания на ситно магданоз.
Изцеждате булгура и го добавяте към каймата. Омесвате всичко и от сместа оформяте кръгли кюфтета.
В тиган със загрято олио запържвате кюфтетата от всички страни и отделяте в чиния. В друг тиган с мазнина се задушават зеленият лук, нарязан на колелца.
Прибавяте брашното, разбърквате, слагате доматеното пюре и картофите, обелени предварително и нарязани на немного големи кубчета.
Посолявате, поръсвате с черния пипер, наливате 1 л вода и оставяте да поври, след което пускате внимателно кюфтетата вътре и оставяте да ври още, докато картофите омекнат напълно.