Равиоли от спанак и сирене в чеснов сос

02/02/2018
"Сега разбирате ли защо сме толкова заклети почитатели на Италианската кухня "
Приготвяне90 мин.
Готвене25 мин.
Общо115 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо757
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от изброените продукти за равиоли. Завийте в стреч фолио и оставете за 30 минути в хладилника.

В тенджера сварете спанака за 5 мин. Охладете, изцедете и нарежете на дребно.

Смесете със сиренето, което сте намачкали с вилица. Сложете черния пипер и разбъркайте.

Извадете тестото от хладилника и разделете на три топки. Всяка минете през машинка за паста до 3-та степен. Разрежете на две и покрийте формата за равиоли.

С пръсти притиснете всяко гнездо и напълнете с плънката. Захлупете и изрежете краищата. Варете в подсолена вода за 4-5 мин.

За соса загрейте няколко супени лъжици зехтин. Обелете, нарежете и леко запържете чесъна. Добавете щипка риган и изчакайте още 1 мин.

Изключете котлона и залейте равиолите, които предварително сте подредили в чиния. Сервирайте с поръсен пармезан.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар