Начин на приготвяне
Оризът се измива и се сварява в 6-7 ч.ч. вода. По желание при варенето се добавят олио и сол на вкус.
В купичка се смесват продуктите за соса - царевично нишесте, вода, оцет, захар, кетчуп, соев сос, джинджифил, лют червен пипер. Разбърква се добре и се оставя настрана.
Чесънът се нарязва на ситно, а лукът може или на ситно, или на полумесеци. Морковът и пиперката се нарязват на по-дребни кубчета, а гъбите на по-едри. Най-накрая тофуто се нарязва също на кубчета, не много едри.
В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и морковът около 5 минути. След това се прибавят гъбите и пиперката и се запържва още 2-3 минути.
Прибавя се течността от купичката и се готви още 5-7 минути, докато започне да се сгъстява. Тогава се прибавя тофуто, сол на вкус и се оставя да се досготви още поне 5 минути.