Начин на приготвяне
Измивате ябълката и издължаване вътрешността, в която се намират семките. Нарязвате я на колелца и подреждате на дъното на подмазана с мазнина форма за кекс.
Смесвате сметаната и прясното мляко в тенджерка и загрявате на котлона заедно със захарта, като бъркате, докато захарта се разтвори напълно и без да кипва сместа.
Разтваряте желатина с няколко супени лъжици вода да набъбне и добавяте към топлата млечна смес.
Бъркате, докато желатинът се разтвори. За по-сигурно можете да прецедите сместа с цедка.
Добавяте и кокоса, разбърквате и изсипвате във формата за кекс с наредените на дъното колелца ябълка.
Поставяте в хладилника да се охлади и стегне.
Готовият вече кекс обръщате внимателно върху подходяща чиния.