Начин на приготвяне
Зеленият лук се измива, нарязва на дребно и задушава в тиган с олио и малко вода.
Броколите се измиват, разделят на розички и заедно с нарязаната на кубчета тиквичка се слагат при зеленият лук. След като омекнат зеленчуците, към тях се прибавя измитият ориз и се налива една чаена чаша вода.
Ястието се разбърква и след като оризът поеме водата се прибавят смлени домати, сол и черен пипер на вкус и ситно нарязан копър.
Запеканката се прехвърля в тавичка, доливат се още две чаени чаши вода и се пече във фурна на 200 градуса. През това време се приготвя заливка от две разбити яйца с кисело мляко и една супена лъжица брашно.
Малко преди готовност на гозбата се залива с приготвената заливка и се поръсва с настърган кашкавал. Допича се докато ястието получи хубава и апетитна коричка.