Начин на приготвяне
Приготвя се пудингът по указание, загрява се прясно мляко със захарта.
Пудингът се разбърква с малко прясно мляко и спиваме в горещото мляко, бърка се на умерен огън да сгъсти, накрая добавяме маслото, сваля се от огъня и разбъркваме докато маслото се разтопи.
Силиконова форма със форма на сърце се изплаква със студена вода и сипваме пудинга в нея. Оставя се в хладилника да стегне.
Приготвя се грис, като се загрява прясното мляко, когато кипне сипваме гриса и бъркаме на умерен огън докато сгъсти.
Накрая прибавяме кокосови стърготини, начупени парчета от половината шоколад, маслото и ванилията.
Разбърква се добре, изважда се формата и върху пудинга сипваме охладен шоколадовия грис. Оставя се една нощ в хладилник да стегне добре. На другия ден се обръща в чиния.
Разтопява се останалия шоколад с бучка масло, леко охладен сипваме в хартиена фунийка и рисуваме шарка върху десерта. Поднасяме охладен.
Коментари