Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Млечен десерт с ориз и пудинг

Млечен десерт с ориз и пудинг

Млечен десерт с ориз и пудинг
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
04/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"С малко въображение дори един лесен десерт може да се превърне в истинско произведение на кулинарното изкуство"

Необходими Продукти

  • пудинг - 1 пакет ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 2 с.л. немско
  • слой грис
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр
  • масло - 2 с.л. немско
  • шоколад - 100 г разтопен
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пудингът по указание, загрява се прясно мляко със захарта.

Пудингът се разбърква с малко прясно мляко и спиваме в горещото мляко, бърка се на умерен огън да сгъсти, накрая добавяме маслото, сваля се от огъня и разбъркваме докато маслото се разтопи.

Силиконова форма със форма на сърце се изплаква със студена вода и сипваме пудинга в нея. Оставя се в хладилника да стегне.

Приготвя се грис, като се загрява прясното мляко, когато кипне сипваме гриса и бъркаме на умерен огън докато сгъсти.

Накрая прибавяме кокосови стърготини, начупени парчета от половината шоколад, маслото и ванилията.

Разбърква се добре, изважда се формата и върху пудинга сипваме охладен шоколадовия грис. Оставя се една нощ в хладилник да стегне добре. На другия ден се обръща в чиния.

Разтопява се останалия шоколад с бучка масло, леко охладен сипваме в хартиена фунийка и рисуваме шарка върху десерта. Поднасяме охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#147035
Потребител#147035
Грис - колко?
09.02.2018 09:59