Начин на приготвяне
Като използвате нож с много остър връх, направете дупка от едната и другата страна на филето по неговото продължение.
Напълнете филето с карначето, като внимавате то да не се скъса. Сварете картофите в 2 л вода с малко сол, след това ги обелете и след като малко са се охладили, ги нарежете на филии с дебелина 1 см.
Загрейте фурната до 190 градуса. Отделно загрейте мазнина в един тиган, достатъчно плосък, че да може да побере цялото филе, след това запържете до златисто филето от всички страни на силен огън.
Поставете резените от картофи по средата на една тава, сложете подправките на филето, след което го поставете отгоре. Печете във фурната.
Извадете филето от тавата, оставете го да отдъхне няколко минути, след това го нарежете на филии и го сервирайте с резените от картофи, като поръсете и соса, който е останал след нарязването на месото.