Начин на приготвяне
Нарязвам малки парчета прозрачно фолио (не е нужно да са равномерни).
С помощта на лъжица за сладолед оформям топки сладолед, като слагам всяка на отделно парче фолио. Завивам добре всяка топка сладолед. Нареждам ги в съд, който слагам във фризера или камерата на хладилника. Оставям ги там за 1 час.
Почти на финала слагам олио (по-голямо количество, за да се пържи сладоледът на маслена баня) в дълбок съд на котлона и го загрявам.
Докато се загрява, слагам ситно смлян корнфлейкс в купа. Та, когато сладоледът е вече добре замразен, го изваждам от камерата и махам фолиото.
Овалвам всяка топка в корнфлейкса (щедро количество) и пускайте в олиото. Не слагайте повече от две топки, за да имат свобода”.
Внимание! Времето за пържете е 15 секунди. Топлината просто трябва да мине през тях и светкавично да ги извадите.
Слагам ги на домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
За сервирането заливам с карамел и поръсвам с натрошени орехи.