Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Пържен сладолед с карамел

Пържен сладолед с карамел

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Пържен сладолед с карамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Десерт за онези хора, които не се занимават с диети и знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • сладолед - 500 г сметанов
  • корнфлейкс - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • карамел
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам малки парчета прозрачно фолио (не е нужно да са равномерни).

С помощта на лъжица за сладолед оформям топки сладолед, като слагам всяка на отделно парче фолио. Завивам добре всяка топка сладолед. Нареждам ги в съд, който слагам във фризера или камерата на хладилника. Оставям ги там за 1 час.

Почти на финала слагам олио (по-голямо количество, за да се пържи сладоледът на маслена баня) в дълбок съд на котлона и го загрявам.

Докато се загрява, слагам ситно смлян корнфлейкс в купа. Та, когато сладоледът е вече добре замразен, го изваждам от камерата и махам фолиото.

Овалвам всяка топка в корнфлейкса (щедро количество) и пускайте в олиото. Не слагайте повече от две топки, за да имат свобода”.

Внимание! Времето за пържете е 15 секунди. Топлината просто трябва да мине през тях и светкавично да ги извадите.

Слагам ги на домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

За сервирането заливам с карамел и поръсвам с натрошени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: