Начин на приготвяне
Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.
Бъркайте докато се карамелизира, но да не прегаря, за да не горчи карамелът. Разпределете карамела по дъното на чашките.
Разбийте яйцата със захарта и смесете с топлото мляко /млякото трябва да не е горещо, пръста ви трябва да издържа на топлината/. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.
Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загрята фурна до готовност.
Температурата на фурната не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли.
Поднесете крем карамела охладен и обърнат в подходяща чинийка.Върху крем карамела сложете топка сладолед, украсете с пресни черешки , листенца мента и пожелание полейте с топинг.