Пиле а ла крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле а ла крем
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ефектно и много вкусно - записахте ли си вече рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр. гърди
  • сметана - 200 мл
  • гъби - 300 г пресни
  • зелена пиперка - 1 бр.
  • червена пиперка - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 30 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете подготовката, като нарежете пилешките гърди на малки ивици.

Настържете лука и чесъна на ренде, гъбите - на филийки, чушките - на ленти и морковите на колелца.

В дълбок тиган на умерен огън разтопете маслото, добавете настърганите лук и чесън и запържете за кратко.

Добавете чушките и гъбите и след като поомекнат, прибавете измитото и подсушено месо.

Налейте виното и прибавете морковите. Оставете да поври до готовност нa месото, след което налейте сметаната и оставете да покъкри на слаб огън за около 5 минути.

Поднесете ястието горещо върху канапе от картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: