Начин на приготвяне
Пресява се брашното в купа, добавя се щипка сол и олио. Прибавят се яйцата и всичко се разбърква с вилица на топка тесто, което после се замесва.
Покрива се с кърпа и оставяме да почине 15 минути. Разточва се тънка кора, ако имате машина за паста, разточете с нея. С чашка 8 см се изрязват кръгчета.
В купа смесваме нарязан ситно бекон и синьото сирене. В едната половина се поставя малко плънка, краищата се намазват с белтък и с другата половина се затваря и притиска с пръсти.
После двата края се залепват и горната част се обръща, да се оформи тортелина.
Загрява се вода с малко сол и малка бучка масло. Варим пастата за 5-8 минути и се изваждат с решетка. В тиган се разтопява масло, добавя се готварска сметана, поръсваме с черен пипер и опитваме на вкус.
Сипва се настърган кашкавал и 4 с.л. от водата, в която се е варила пастата, до нужната гъстота.
Готви се на слаб огън, като непрекъснато се разбърква.
Сервираме тортелините в чиния с кашкаваления сос и поръсваме щипка черен пипер и стрък магданоз.
Много вкусно се получи.
Домашните тортелини с бекон и синьо сирене са готови.