Солени гофрети

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Солени гофрети
Снимка: Албена Асенова
1 / 7
10/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Специално предложение за онези, които си падат по соленичкото - най-хрупкавите солени гофрети"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • сирене - 150 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със солта. Към тях се прибавят прясното мляко и олиото. Сместа се разбърква енергично.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера, след което се изсипва на порции при разбитите яйца. Накрая се прибавя настърганото или натрошено на дребно сирене.

Сместа се разбърква до еднородност. Тя трябва да е с гъстота на кексово тесто.

С черпак се гребва от сместа и се разпределя равномерно в намазаната и загрята форма за гофрети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Добавих и кашкавал ,шарена сол .Идеални са
16.05.2023 07:41
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Допада ми рецептата. Остава да си купя гофретник..
06.02.2019 17:14
2