Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Каши»Грис каша с канела и ябълка

Грис каша с канела и ябълка

Грис каша с канела и ябълка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусна и полезна закуска не само за децата, но за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 г
  • масло - 50 г
  • ябълка - 1 бр.
  • грис - 100 г
  • захар - 100 г
  • канела - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото на котлона да заври. Смесваме и гриса със захарта.

Изсипваме гриса със захарта към млякото при непрекъснато бъркане, добавяме и маслото.

Оставяме така да се вари за около 2-3 минути.

Ябълките обелваме, като премахваме и семената, настъргваме на ситно ренде и ги прибавяме веднага към кашата.

Варим още няколко минути при непрекъснато бъркане.

Махаме от котлона, разпределяме в чашки и при поднасянето поръсваме с канела на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: