Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Каши»Каша от грис с ябълки

Каша от грис с ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Каша от грис с ябълки1 / 2
29/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • грис - 50 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • вода - 100 мл
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • канела - на върха на ножа
  • масло - 60 г
  • ябълки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се обелва, сърцевината се отстранява. Сварява се във водата на бавен огън, докато омекне. Пасира се.

Във водата, в която се е варила ябълката, се добавя захарта, солта, пюрето от ябълка и прясното мляко. След като сместа заври, на тънка струйка се добавя грисът при непрекъснато бъркане.

Вари се на бавен огън до сгъстяване, като периодично се разбърква, за да не загори. Кашата се сваля от котлона, охлажда се напълно и се разбива с миксер до пухкав крем.

Сервира се веднага, като се поръсва с канела и се добавя масло. Може да поръсите с малко настърган шоколад по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: