Начин на приготвяне
В купа с телена бъркалка разбийте яйцата със солта. Към тях постепенно добавете, като редувате, брашното и прясното мляко, бъркайте, докато получите гладка смес. Накрая добавете разтопеното масло и отново разбъркайте.
Нагрейте тиган с керамично покритие на умерен огън, с помощта на четка смажете с малко масло, сипете малко от сместа (за тънки и нежни палачинки) и печете една след друга до златисто. Сгънете палачинките на 4 и ги подредете в чиния.
За соса настържете кората на единия портокал, после прецедете сока от двата портокала. В същия тиган поставете маслото и добавете сока на портокалите, настърганата портокалова кора и захарта варите за около 3 минути на умерен огън, накрая добавете ликьора и варите още 3 минути, да се изпари алкохолът.
С лъжица полейте палачинките с горещия сироп, сервирайте топли.