Пилешки пържоли на скара с кашкавален сос

14/02/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От олиото, чубрицата, солта, меда и червения пипер се прави марината, в която се слагат пържолите да постоят 2-3 часа, след което се пекат на скара и се нареждат в тавичка.

За соса:

Брашното се размива с част от студеното мляко, слага се на огъня и при непрекъсното бъркане се прибавя горещият бульон (вода) и останалото мляко, докато се получи гладък сос.

Подправя се с лимонов сок, сол на вкус към него се добавя настърганият кашкавал и магданаз.

Заливат се пържолите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар