Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Празнично руло Стефани в кексова форма

Празнично руло Стефани в кексова форма

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2113k7621
Празнично руло Стефани в кексова форма
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Празнично руло Стефани в кесова форма, поднесено щедро с гъбен сос и картофено пюре - всеки празник ще е по-вкусен"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • кайма - 1 кг смяло месо от свинска плешка
  • хляб - 4 филии препечен
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • стар лук - 2 глави
  • яйце - 2 бр. размер с
  • чушка - 1 червена
  • подправка за суджук - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • кашкавал - 150 г
  • За плънката
  • кисели краставички - 3 бр
  • моркови - 1 голям сварен
  • сладка царевица - 150 г
  • яйца - 7 бр. малки сварени
  • За гъбения сос
  • печурки - 250 г пресни
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - бучка
  • нишесте - 2 с.л. натурално
  • розе - 100 мл вино
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • За картофената салата
  • картофи - 1 кг
  • дафинов лист - 1 лист
  • червен лук - 1 глава
  • дресинг
  • сол
  • горчица
  • ябълков оцет
  • зехтин
  • За украса
  • чери домати
  • мащерка - прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с лука, яйцата ситно нарязаната чушка, хляба /накиснат и отцеден/ и подправките . Оставяме в хладилник за час.

Сваряваме яйцата и моркова. Краставичките и моркова нарязваме на жулиени.

Дъното на кексовата форма намазваме с олио и поръсваме с галета. Разпределяме половината от месната смес, притискаме с помощта на лъжица.

Отгоре нареждаме сварените яйца, краставичките, парчетата морков и царевицата.

Завършваме с другия слой от каймата и отново притискаме. Посипваме с галета и печем рулото с кайма в загрята фурна за около 50 мин .

През това време приготвяме гъбения сос и картофената салата.

За салатата

Сваряваме обелените картофите в подсолена вода с 1 дафинов за 30 мин . Отцеждаме . Прибавяме червения лук, нарязян на зарчета, Овкусяваме с дресинг от 1 л горчица, оцет и зехтин.

За соса

В подходящ съд разтопете маслото, добавете и олио, препържете чесъна и запържете гъбите, моркова, прибавете нишестето, разтворено в хладка вода, оставете да поври, прибавете виното. Овкусете с подправките.

Изцедете и лимона и поръсете с мащерката, след като отстраните от огъня.

Изпеченото руло Стефани в кексова форма обръщаме в тава, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до разтопяване на кашкавала.

Сервираме празничното руло, като около него насипваме картофената салата, в центъра в сосиера сипваме от гъбения сос, украсяваме с чери домати и прясна мащерка.

Празнично руло Стефани в кексова форма е много специално ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: