Начин на приготвяне
Омесваме каймата с лука, яйцата ситно нарязаната чушка, хляба /накиснат и отцеден/ и подправките . Оставяме в хладилник за час.
Сваряваме яйцата и моркова. Краставичките и моркова нарязваме на жулиени.
Дъното на кексовата форма намазваме с олио и поръсваме с галета. Разпределяме половината от месната смес, притискаме с помощта на лъжица.
Отгоре нареждаме сварените яйца, краставичките, парчетата морков и царевицата.
Завършваме с другия слой от каймата и отново притискаме. Посипваме с галета и печем рулото с кайма в загрята фурна за около 50 мин .
През това време приготвяме гъбения сос и картофената салата.
За салатата
Сваряваме обелените картофите в подсолена вода с 1 дафинов за 30 мин . Отцеждаме . Прибавяме червения лук, нарязян на зарчета, Овкусяваме с дресинг от 1 л горчица, оцет и зехтин.
За соса
В подходящ съд разтопете маслото, добавете и олио, препържете чесъна и запържете гъбите, моркова, прибавете нишестето, разтворено в хладка вода, оставете да поври, прибавете виното. Овкусете с подправките.
Изцедете и лимона и поръсете с мащерката, след като отстраните от огъня.
Изпеченото руло Стефани в кексова форма обръщаме в тава, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до разтопяване на кашкавала.
Сервираме празничното руло, като около него насипваме картофената салата, в центъра в сосиера сипваме от гъбения сос, украсяваме с чери домати и прясна мащерка.
Празнично руло Стефани в кексова форма е много специално ястие.