Начин на приготвяне
В купа се разбърква сокът от половин лимон, олио, сол, черен и червен пипер, чесън на прах, мащерка и риган. Разбърква се добре и оставяме на хладно.
Пилешките бутчета се сваряват до готовност с малко сол и се отцеждат. С четка се намазват с марината и оставяме в тава, в която ще се пече.
Загрява се вода и сол, варим фарфалето за 10 минути /или по-малко/ с бучка масло и отцеждаме добре, като запазвате една кафява чашка от водата.
Сипва се миксът от зеленчуци и разбъркваме добре. Разпределя се пастата и зеленчуците между пилешките бутчета.
Сметаната се разбърква с отделената вода от варенето и сипваме върху фарфалето.
Печем в загрята фурна 190 градуса около 20 минути, изважда се и поръсваме с настърган кашкавал.
Връща се във фурната за още 10 минути да се запече кашкавалът.
Много е вкусно !