Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с фарфале на фурна

Пилешки бутчета с фарфале на фурна

Пилешки бутчета с фарфале на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Пилешки бутчета, поднесени с необичайна гарнитура - вкусна изненада за всички у дома"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. горна и долна част
  • фарфале - 250 - 300 г
  • кашкавал - 60 г
  • зеленчуци - 1 ч.ч. микс от грах, марокови и царевица
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • марината за бутчета
  • олио - 3 с.л.
  • червен пушен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 50 мл
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбърква сокът от половин лимон, олио, сол, черен и червен пипер, чесън на прах, мащерка и риган. Разбърква се добре и оставяме на хладно.

Пилешките бутчета се сваряват до готовност с малко сол и се отцеждат. С четка се намазват с марината и оставяме в тава, в която ще се пече.

Загрява се вода и сол, варим фарфалето за 10 минути /или по-малко/ с бучка масло и отцеждаме добре, като запазвате една кафява чашка от водата.

Сипва се миксът от зеленчуци и разбъркваме добре. Разпределя се пастата и зеленчуците между пилешките бутчета.

Сметаната се разбърква с отделената вода от варенето и сипваме върху фарфалето.

Печем в загрята фурна 190 градуса около 20 минути, изважда се и поръсваме с настърган кашкавал.

Връща се във фурната за още 10 минути да се запече кашкавалът.

Много е вкусно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: