Начин на приготвяне
В тиган запържваме кромида и морковите. Прибавяме каймата и запържваме леко, след това добавяме доматеното пюре, бялото вино и подправките - риган, босилек, черен пипер и сол на вкус. Оставяме да покъкри, докато се сгъсти соса. Накрая добавяме чесъна и киселите краставички нарязани на кръгчета и сваляме от огъня.
След като ни е готов сосът, го оставяме да се поохлади и приготвяме Бешамела.
В касерола запържваме маслото до златисто, прибавяме брашното и бъркаме непрекъснато до получаването на каша. На тънка струйка и постепенно добавяме прясното мляко и разбъркваме непрекъснато. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
След като са ни готови сосовете, в тава намазваме първо от бешамела и ред кора.
Върху кората от сос Болонезе и Бешамел и пак кора. И така редуваме кора - сос. Завършваме с Бешамел.
Печем на 200 градуса в предварително затоплена фурна. Преди да е готова лазанята, настъргваме кашкавал и връщаме обратно до запичане на кашкавала.