Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхнии»Агнешко с кисели краставички и сос

Агнешко с кисели краставички и сос

Агнешко с кисели краставички и сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Вярвате ли в любовта от първата хапка или нарочно се колебаете, за да ви сервираме още една порция"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 2 - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • жълтъци - 3 бр. пресни
  • краве масло
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен - 1 - 2 щипки
  • ябълков оцет - 1 - 2 ч.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • кисели краставички - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо, нарязваме на порционни парчета и слагаме в огнеупорна тавичка с капак. Посоляваме на вкус. Подправяме с черен пипер, червен пипер на вкус и брашно (1-2 ч.л.). Слагаме парченца масло, сушен джоджен (1-2 щипки) и наливаме вода.

Слагаме да се пече във фурната с капак на 190-200 градуса (слагаме съда в студена фурна и тогава включваме нагряване ). Печем приблизително 35-40 минути и прибавяме нарязан ситно лук, обръщаме месото да се запече и от другата страна и връщаме във фурната още за няколко минути да се запече до готовност.

Приготвяме сос, като нарязваме киселите краставички на колелца и запържваме в олио (1 с.л.) и малко краве масло. Ръсваме 2 с.л. брашно, запържваме и с непрекъснато разбъркване наливаме към запръжката топла вода, да се получи кашичка.

Варим с разбъркване до предпочитаната гъстота на соса. Когато е готов, дръпваме от котлона и прибавяме жълтъци (3 бр.), смесени с малко оцет.

Опитваме за сол и посоляваме. Сервираме печеното агнешко месо със соса от киселите краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За толкова време агнешко то изобщо не се изпече
10.09.2023 17:35