Вита баница с ориз и сирене с домашно точени кори

17/02/2018
Диана Андрова
отДиана АндроваПомощник Готвач15410231
"Сега да видим можете ли като майсторите да приготвите такава баница с домашно точени кори и интересна плънка "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо929
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко, маята, захарта и малко брашно обърквам на гъста каша и оставям така, докато се активира маята и кашата стане на шупли - 15 минути, на топло.

След това с брашното оформям кладенец и сипвам в него маята и разбитите яйца и меся до получаване на средно меко тесто (нито много меко, нито много твърдо).

От него късам топки, колкото юмрук, намазват се с олио и се оставят така 15 минути да отпочинат.

След това топчетата разточвам на маса с брашно една по една до тънка кора.

Кората с помощта на точилката разгъвам върху вестник. Време е да приготвим плънката.

Смесвам яйцата с прясното мляко, газираната вода, олиото и половината масло. Леко посолявам на вкус. Разбърквам ориза, сиренето и босилека. Добавям една трета от яйчната смес.

Всяка кора намазваме цялата с плънка. С помощта на вестника кората завивам на руло, усуквам и навивам на охлюв в намазана и леко поръсена с брашно тава. Така се прави с всичките кори.

Заливам с останалата яйчна смес. Оставям да постои 10 - 15 мин и слагам да се пече във фурна, загрята до 200 градуса за 40-50 мин или докато се зачерви.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар