Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Пълнена агнешка плешка с шунка

Пълнена агнешка плешка с шунка

Пълнена агнешка плешка с шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • шунка - 200 г
  • филия хляб - 1 бр.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • масло - 3 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио - 50 мл
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим разрез между ребрата и лопатката на плешката, с ръка правим място за плънката, посолявате отвън и намазваме отвътре със сол, черен и червен пипер.

Нарязваме на ситно шунката, прибавяме хляба, накиснат в прясно мляко и отцеден, яйцата, маслото, сол, черен пипер.

Разбъркваме и с тази смес пълним плешката.

Отвора зашиваме с конец.

Слагаме плешката в тавичка и я поливаме с олиото и гореща вода.

Печем, като от време на време обливате със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: