Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Пълнена агнешка плешка за Великден

Пълнена агнешка плешка за Великден

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнена агнешка плешка за Великден1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
5
"Пълнена агнешка плешка за Великден е истинска класика, но истината е, че това вкусно ястие има място на трапезата ни целогодишно"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бр. агнешка плешка и около 500 г агнешки дреболии
  • лук - 3 връзки зелен
  • чесън - няколко стръка пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 150 мл
  • масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре агнешките дреболии и ги сложете да се сварят добре. Оставете да се поохладят и ги нарежете дребно.

Загрейте олиото и сложете да се запържи накълцания зелен лук, а след него и чесъна. Добавете ориза, разбъркайте и сипете дреболиите. Овкусете със сол и долейте 2 ч.ч. от бульона на дреболиите.

Разбъркайте, изчакайте оризът да набъбне и прибавете подправките на вкус. Отстранете плънката от котлона.

Измийте агнешката плешка, направете й джоб и хубаво осолете навсякъде.

Напълнете я с плънката и зашийте с конец. Поставете я в намазнена тава, намажете я обилно с разтопеното масло и червен пипер.

Долейте в тавата около 300 мл от бульона и покрийте хубаво с фолио. Сложете пълнената агнешка плешка за Великден да се пече за около 3 часа на 180 градуса.

Агнешкото печено е много вкусно, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
44
30
20
10
Дай твоята оценка: