Начин на приготвяне
Направете дълбок разрез между ребрата и лопатката на агнешката плешка и поръсете със сол и черен пипер вътрешността му.
В олиото запържете ситно нарязаната бяла част на лука и ориза, подправете ги със сол и смлян черен пипер, залейте ги с 1 ч.ч. гореща вода и ги варете на слаб огън, докато оризът набъбне.
Отстранете плънката от котлона, прибавете ѝ ситно нарязаните бланширан в подсолена вода черен дроб, твърдо сварени яйца и магданоз, разбитите сурови яйца и стафидите.
Разбъркайте всичко добре, напълнете плешката, зашийте отвора, сложете я в тавичка, залейте я с разтопеното масло и 1 ч.ч. гореща вода и я изпечете, като от време на време, я обливате със соса.
Коментари