Начин на приготвяне
Приготвяне на плънката: Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, след това се сваряват и се нарязват на дребно. Всички зеленчуци се нарязват на дребно.В няколко лъжици мазнина се задушават последователно кромидът, гъбите, морковът, чесънчетата, оризът - като се долива и малко вода, за да поеме ориза, прибавяме и дреболиите. В края прибавяме зеления лук и домата. Овкусяваме със солта, пипера прибавяме и наситнените зелени подправки /използването на зелените подправки е задъжително - вкусът няма да е същият без тях/.
Плешката, измита и натрита със сол и черен пипер, пълним с приготвената плънка, прегъваме я на две и зашиваме. В дълбока тава подреждаме клонки тарос и върху нея поставяме напълнената плешка. Намазваме плешката и със пушен червен пипер, доливаме в тавата бира, завиваме с фолио и печем около 3 часа /или до готовност/, накрая отстраняваме фолиото, за да се получи хрупкава коричка на агнешкото /може да поливаме и със сосчето/.
Голяма вкусотия!
PS: Прилагам няколко снимки стъпка по стъпка на приготвянето.