Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Пълнена агнешка плешка с гъби и спанак

Пълнена агнешка плешка с гъби и спанак

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844622876803
15/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Рецепта, която може да събере цялата рода около масата... с повод и без повод"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр. (2 кг)
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • спанак - 250 г
  • олио - 1 к. ч.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и морковите ги нарязваме на дребно и ги запържваме около 1 минута в част от силно загрятото олио. Гъбите ги нарязваме на по-едри парчета и ги запържваме с лука и морковите 3–4 минути.

Спанакът го бланшираме в подсолена кипяща вода за 3 минути, след което го отцеждаме и го оставяме да се охлади. Нарязваме го надребно и го прибавяме към останалите зеленчуци. Плънката я посоляваме и я подправяме с мащерката и накълцания магданоз.

Плешката я обезкостяваме, осоляваме и и правиме разрез, така че да получиме джоб, в който внимателно слагаме плънката. Зашиваме го и го поставяме в намазнена с останалото олио тава.

Печеме го 2 часа и 30 минути, като през първите 20 минути на температура 180 градуса, а след това го намаляме на 140 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: