Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хек с домати на фурна

Хек с домати на фурна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Риба, домати и нашите най-искрени пожелания да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • хек - 1 кг филе
  • домати - 4 - 5 бр.
  • слънчогледово масло - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се задушава за 2-3 минути в дълбок тиган. Към него се добавя обелените и нарязани на дребно домати заедно с малко сол и щипка захар.

Щом те поомекнат, сместа се сваля от огъня и се оставя настрана. Почистените филета от риба се осоляват. Разполагат в намаслена тава.

Заливат се с приготвения доматен сос. Посоляват се и гозбата се запича в загрята на 180 градуса фурна.

Ще се ѝ необходими около 40 минути, за да се изпече добре. При поднасяне може да се сервира със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: