Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс в хлебопекарна

Солен кекс в хлебопекарна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Солен кекс в хлебопекарна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
"Вкусен солен кекс само с едно натискане на копчето - как да не ти хареса"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • сода бикарбонат - 3 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • захар - 1 щ.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • маслини - 1 ч.ч. нарязани, без костилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти е добре да се извадят на стайна температура 2 часа преди печенето. Содата се погася в киселото мляко.

В съда на хлебопекарната се поставят първо течните съставки. След това се добавят пресятото брашно, солта, натрошено сирене и нарязани маслини.

Хлебопекарната се включва на програма за печене на хляб (или за кекс, ако има такава). След изпичане готовият солен кекс се завива с чиста кърпа и остава така 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Velin Velin
Velin Velin
Как 3 чаени чаши сода бикарбонат?
09.12.2020 13:12
1
Sunny Petkova
Sunny Petkova
Защо има 2 пъти сол, освен сирене 1 ч.ч.? Не става ли малко прекалено солено накрая?
08.02.2020 11:36
2