Солен кекс Мозайка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Солен кекс Мозайка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Неустоимо предложение за любителите на ребусите и вкусната храна"

Необходими Продукти

  • кайма - 700 г
  • грах - 1 ч.ч. сварен
  • царевица - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр. сварени
  • топено сирене - 100 г
  • яйца - 7 - 8 бр. сварени
  • бекон - 7 - 8 парчета
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се замесва като за кюфтета. Към нея добавете граха, царевицата, морковите, нарязани на кубчета, топеното сирене (нарязано на кубчета), подправки и магданоз.

Омесете добре всички съставки.

В намаслена форма за кекс наредете парчетата бекон, като краищата трябва да излизат извън формата. Изсипете 1/2 от каймата, направете вдлъбнатинки и наредете яйцата.

Покрийте с останалата кайма, притиснете хубаво и загърнете със стърчащите краища бекон.

Печете соления кекс на 200 градуса 35-40 минути. Охладете и обърнете в подходяща чиния.

Соленият кекс Мозайка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: