Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бразилски сладкиш с кафе и какао

Бразилски сладкиш с кафе и какао

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Бразилски сладкиш с кафе и какао
Снимка: marcheva14
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ако трябва а избирате един сладкиш, който да ядете до края на живота си - ще изберете ли този ?"

Необходими Продукти

  • КЕЙКОВО ТЕСТО
  • масло - 125 г, стайна температура
  • захар - 125 г, кристал
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
  • яйца - 3 бр. L
  • брашно - 125 г, бяло
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • ЗАЛИВКА
  • кафе - 250 мл, еспресо
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л., кристал
  • коняк - 2 с.л.
  • и още
  • сметана - 200 г, сладкарска
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 1 п. суха (0.2 г)
  • кокос - за поръска
  • декорация - зърна кафе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Тортена форма с ринг около 20 см намаслена и покрита с хартия;

Работи се с миксер.

В купата на миксера се разбива маслото около 1 мин. до крем. Добавя се захарта и се разбива на висока скорост за около 3 мин. Прибавят се яйцата едно по едно и ванилията.

Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към сместа. Разбива се на ниска скорост, докато се приеме от маслената смес.

Тестото се изсипва в тортената форма, заглажда се.

Пече се на 180 градуса за около 25-30 мин. Охлажда се напълно.

Приготвя се кафето, охлажда се.

В купа се разбърква какаото и захарта. Прибавят се 2 с.л. еспресо, разбърква се до крем, а след това се добавя цялото кафе и конякът.

Сладкишът се обръща върху сервизна чиния и се отстранява хартията за печене. Надупчва се с вилица. Залива се с лъжица от сместа с кафето.

Разбива се сметаната и пудрата захар до твърди върхове. С лъжица се разпределя грубо върху сладкиша.

Посипват се стружки от кокос и за декорация се нахвърлят зърна от кафе.

Бразилският сладкиш с кафе и какао е много вкусен!

Източник: Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: