Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ямайско люто пиле (Jerk chicken)

Ямайско люто пиле (Jerk chicken)

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494143705341
Ямайско люто пиле (Jerk chicken)2 / 2
20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вадете бирата, защото днес сме на Ямайско люто пиле"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг (бутчета или гърди)
  • индийско орехче - 1/2 бр.
  • канела - 1 бр. пръчка
  • кориандър - 1 с.л. зърна
  • карамфил - 1 с.л. зърна
  • люта чушка - 6 бр. семенца
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • кафява захар - 100 г
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • сок от лайм - 1/2 ч.ч. прясно изстискан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите подправки на зърна се смилат в кафемелачка или в мощен процесор (кухненски робот).

Чесънът и лукът се смилат заедно със захарта, сока от лайм (прясно изцеден) и соевия сос.

Смесват се всички продукти за маринатата и се потапя пилето в нея.

Прибира се в хладилник, за да престои поне два часа, може и цяла вечер.

Пече се върху хартия за печене 35 минути в предварително загрята фурна, след което се доизпича на грил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: