Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Люто пиле, чушки и доматено ризото

Люто пиле, чушки и доматено ризото

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Люто пиле, чушки и доматено ризото1 / 2
06/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 ч.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 2 бр. зелени
  • пилешки бутчета - 16 бр.
  • доматено пюре - 410 г от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • кориандър - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • люти чушки - 1/2 ч.л.
  • царевица - 320 г прясна
  • червено вино - 125 мл.
  • пилешки бульон - 250 мл.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • ориз - 300 г дългозърнест
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате предварително фурната на 200 градуса.

Загрявате зехтина в голям стъклен/глинен съд и прибавяте лука, чесъна и чушките – разбърквайте добре, докато зеленчуците омекнат. Извадете ги след това, но оставете мазнината. В същия съд пригответе пилешкото, докато стане леко кафяво и го извадете.

Накрая върнете пилешкото и зеленчуците с доматеното пюре, подправките, царевицата, виното, бульона, дафиновия лист и ориза.

Оставете ги да заврят. Покрийте и оставете във фурната за около 30 минути, докато оризът стане мек и месото се сготви. Подправете на вкус и преди да поднесете поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: