Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе на парчета и го заливаме с киселото мляко. Объркваме и прибираме в хладилника за 4-5 часа.
След това изтръскваме парчетата пилешко от киселото мляко и ги подреждаме в чиния. Посоляваме ги.
Смиламе корнфлейкса. Към него добавяме лютия червен пипер, кърито, черния пипер и куркумата. Разбъркваме.
Разбиваме яйцата.
Сипваме брашно в чиния.
Загряваме олио в дълбок тиган.
Овалваме пилешкото в брашно, след това топваме в разбитите яйца, овалваме в корнфлейкс и накрая ги поставяме да се пържат в горещото олио.
Изпържваме пилешките хапки до готовност и ги изваждаме върху хартия да се отцедят, а след това ги подреждаме в чиния за сервиране.
Сервираме вкусното панирано люто пилешко с любимата гарнитура и сосче по желание.