Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с броколи, патладжан и карфиол

Булгур с броколи, патладжан и карфиол

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Булгур с броколи, патладжан и карфиол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Перфектното вегетарианско ястие - наслада във всяка хапка"

Необходими Продукти

  • булгур - 200 г
  • карфиол - 150 г замразен
  • броколи - 150 г замразени
  • лук - 3 глави
  • патладжан - 4 бр. печен
  • сол
  • черен пипер
  • грах - 150 г замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме булгура поне за 12 часа. След това го измиваме добре и го слагаме в тавичка. Задушаваме лука, нарязан на ситно в тиганче.

В дълбока тава слагаме патладжана, който е опечен и обелен предварително.

Около него добавяме лука, граха, броколи и карфиол - наситнени.

Доливаме мазнина, овкусяваме със сол, черен пипер и може да сложим бульон зеленчуков или просто вода.

Оставяме на 200 градуса да се свари булгурът и докато течността се изпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: