Начин на приготвяне
Първо, сложете вода на котлона да заври.
След това разделете карфиола и броколито на розички.
След като водата е завряла, бланширайте зеленчуците за няколко минути.
След това ги извадете и ги оставете да се охладят.
В купа настържете пармезана.
Нарежете магданоза на ситно и го добавете към пармезана.
Сложете всички останали съставки. Протеинът не е задължителен, ако нямате растителен, можете да сложите друг, стига да е с неутрален вкус. Не е нужно да пресявате брашното. Сложете го така.
След като зеленчуците са изстинали, можете да ги блиндирате или като мен да ги настържете на едро ренде. Меки са и става бързо. Добавете ги към останалите съставки.
Застелете тава с хартия за печене и я намажете с мазнина по избор. Аз използвах кокосово масло.
С помощта на лъжица за сладолед взимайте от сместа и оформяйте кюфтета, като ако искате да са с еднакви калории, ги направете еднакви по грамаж. Моите са по 50 г.
Подредете фалафелите в тавата и ги изпечете в предварително загрята на 200 °C фурна за 30-40 минути.
Можете да си направите и млечен сос по ваш вкус. След като са готови, оставете фалафели от карфиол и броколи да изстинат и се насладете! Да ви е вкусно!