Начин на приготвяне
В купа смесете млякото, зехтина, захарта, сока от лайм и анасоновия ликьор, в случай че сте избрали да използвате такъв. Ако ползвате семенца от анасон, ги счукайте леко или добавете цели в течната смес. Разбийте хубаво с телена бъркалка до разтопяване на захарта.
Пресейте брашното с бакпулвера и канелата и добавяйте на части при леко разбиване. Не ползвайте миксер, а през цялото време си работете с телената бъркалка до цялостното усвояване на брашното.
Излейте сместта в тавичка с диаметър около 25-26 см и отгоре подредете ядките.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути или до суха клечка.
След като изстине сладкиша, поръсете с малко кристална захар.
Изключително ароматен, топящ се в устата сладкиш. Типичен за зоната на Малага, където хората обожават вкуса му и пазят рецептата (Torta Malagueña de anis y aceite), предавайки я от поколение на поколение. Казват, че това е ароматът на тяхното детство, примесен с мириса на море.
Нека и ние се пренесем за миг в тази атмосфера!
Да ви е сладко!