Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Традиционен зелник

Традиционен зелник

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Традиционен зелник
Снимка: Ники
1 / 5
24/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Записвайте рецептата за традиционния зелник без колебание"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - 350 г
  • сода - 1 ч.л.
  • Плънка
  • зеле - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • чили - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си зелето и лука на ситно.

В дълбок тиган задушаваме първо лука, след това добавяме зелето.

Добавяме солта, черния пипер и за обичащите пикантно може да добавите сухо, едро чили.

Задушаваме зелето до прозрачност. Добавяме нарязания на ситно копър.

В купа си разбиваме яйцата със солта и захарта. Добавяме разтопеното масло и киселото мляко. Накрая добавяме пресятото брашно със содата.

Разбъркваме добре, тестото трябва да се получи като гъста заквасена сметана.

В тава си слагаме хартия за печене, намазняваме и сипваме част от тестото, след това плънката и отгоре пак тесто, също така може да смесим тестото с плънката и да добавим сместа в тавата.

Печем зелника на 180 градуса за 40 минути.

Традиционният зелник е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: